Na današnji dan
1988
Poison izdajo legendarni album Open Up And Say... Ahh!
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
6. 12. 2023

Ponovno nas organizatorji kultnega festivala Kaltenbach Open Air razveseljujejo z novimi potrditvami za naslednje leto. Tokrat so se naboru bandov pridružile grindcore legende Napalm Death in death metal veljaki Malevolent Creation. Manjkali pa tudi ne bodo avstrijski black metalci Asmodeus.

Festival bo potekal med 22. in 24. avgustom. Vstopnice so že na voljo.

3. 8. 2023

Brazilske thrasherke Nervosa so posnele videospot za skladbo Seed of Death s prihajajočega albuma Jailbreak, ki bo izšel 29. septembra pri Napalm Records. To bo njihov peti studijski album, prinaša pa naslednje naslove:

Endless Ambition
Suffocare
Ungrateful
Seed of Death
Jailbreak
Sacrifice
Behind the Wall
Kill or Die
When the Truth Is a Lie
Superstition Failed
Gates to the Fall
Elements of Sin
Nail the Coffin

21. 7. 2023

Grška grindcore zasedba Head Cleaner bo 8. septembra izdala svoj četrti album. Ta bo nosil naslov The Extreme Sound Of Truth in naj bi zadovoljil ljubitelje zasedb, kot so Napalm Death, Nasum ali Lock Up. Več informacij o albumu sledi.

Head Cleaner so:
Jim »Mitch« E. – vokal
Costas C. – kitara
Lefteris K. – baskitara
Billy S. – bobni

21. 6. 2023

Na sceno se ponovno vrača grindcore projekt Earthburner. Postavo bodo tokrat sestavljali Devin Swank (Sanguisugabogg), Mitch Harris (Napalm Death), Jeremy Wagner in Mike Miczek (oba iz Broken Hope) ter Tyler William Affinito. Projekt je trenutno že v fazi snemanja nove glasbe.

Avtorica: Tina Urek
17. 3. 2023

Nemški melodični black/death metalci Thulcandra so posneli videospot za naslovno skladbo prihajajočega albuma Hail The Abyss, ki bo izšel 19. maja pri Napalm Records. Bandov peti studijski celovečerec sicer prinaša naslednje skladbe:

In the Eye of Heaven
Hail the Abyss
At Night
Velvet Damnation
On the Wings of Cosmic Fire
Acheronian Cult
As I Walk Through the Gateway
Blood of Slaves
In Darkness We Descend
The Final Closure
The Second Fall (live)
Deliverance in Sin and Death (live)

15. 12. 2022

Finski melodični death metalci Before The Dawn sporočajo, da so podpisali z založbo Napalm Records. 

21. 11. 2022

Včeraj je postalo uradno, da je Velenje nov dom festivala MetalDays: »Po dolgih letih iskanja nove lokacije, ki bi ustrezala tako edinstvenemu in unikatnemu dogodku, kot je festival MetalDays, organizatorji festivala potrjujejo selitev na lokacijo parka Vista na Velenjsko jezero. Organizatorji festivala MetalDays spremljajo projekt izgradnje parka Vista že od samega začetka in nad načrtovanjem projekta ter predvsem nad tem, kako je projekt na koncu tudi uresničen in udejanjen v praksi, ne skrivajo navdušenja. Velenje s svojo infrastrukturo ponuja odlične možnosti za razvoj festivala MetalDays, ki bo tako postala še močnejša, bolj obiskana in privlačnejša destinacija za vse metalce s celega sveta, hkrati pa bo s svojo ponudbo in gostoljubjem zadovoljila še tako zahtevnega gosta.

Festival MetalDays bo tradicionalno potekal cel teden, od 31. julija do 5. avgusta 2023, na 5 festivalskih odrih bo nastopilo 133 zasedb. Festival bo nudil tudi možnost zgodnjega prihoda, in sicer že od 27. julija dalje, z obveznimi glasbenimi nastopi prav vsak dan. Prvi nastopajoči so bili že objavljeni in nabor nastopajočih že zdaj zgleda naravnost osupljiv: mogočni Helloween, Anthrax s svojo 40. obletnico, Heaven Shall Burn, In Flames, Kreator, At the Gates, Paradise lost, Kataklysm, Beartooth, I am Morbid, Tesseract in mnogi drugi se bodo organizatorjem in obiskovalcem pridružili na tem edinstvenem dogodku v zgodovini festivala: MetalDays 2023 Restart Edition.«

Zgoraj naštetim nastopajič so bili včeraj dodani še Napalm Death, Vital Remains, Orbit Culture, Usa Unto Others in The Voynich Code. Vstopnice so na voljo na uradni spletni strani organizatorja.

22. 8. 2022

Švedski doomerji Candlemass predstavljajo prvi komad s prihajajočega albuma Sweet Evil Sun, in sicer Scandinavian Gods. Album bo izšel 18. novembra pri avstrijski založbi Napalm Records, vseboval pa bo deset komadov:

Wizard of the Vortex    
Sweet Evil Sun
Angel Battle
Black Butterfly
When Death Sighs
Scandinavian Gods
Devil Voodoo
Crucified
Goddess
A Cup of Coffin (Outro)

12. 8. 2022

Death metal veterani Bloodbath predstavljajo komad Carved s prihajajočega albuma Survival Of The Sickest, ki bo 9. septembra izšel pri Napalm Records. Pri tem komadu je sodeloval Luc Lemay (Gorguts), na albumu pa sta sicer še gosta Barney Greenway (Napalm Death) in Marc Grewe (Morgoth).

8. 7. 2022

Defacing God bodo v začetku septembra pri založbi Napalm Records izdali prvenec z naslovom The Resurrection of Lilith, ki prinaša naslednje komade:

Black Moon
The Invocation Part I "Lilith
The Resurrection
The Invocation Part II "Jezebel
The Invocation Part III "Abyzou
Rise Of The Trinity
The End Of Times
Echoes From Fulda
Death Followed Like A Plague
Enslaved
In The Land Of Rain And Sorrow
Into The Mist Of Memories

30. 6. 2022

Death metal superskupina Bloodbath bo 9. septembra pri Napalm Records izdala svoj šesti studijski album z naslovom Survival Of The Sickest. Z Bloodbath so tokrat sodelovali tudi Barney Greenway (Napalm Death), Luc Lemay (Gorguts) in Marc Grewe (Morgoth). Zasedba je že predstavila videospot za prvi single Zombie Inferno, naslovi vseh komadov pa so sledeči:

Zombie Inferno
Putrefying Corpse
Dead Parade
Malignant Maggot Therapy
Carved
Born Infernal
To Die
Affliction Of Extinction
Tales Of Melting Flesh
Environcide
No God Before Me

Avtorica fotografije je Ester Segarra.

Avtorica: Tina Urek
28. 6. 2022

Zasedba Volbeat se bo konec jeseni mudila po Evropi. Družbo jim bo delala zelo zanimiva druščina, in sicer reggae metalci Skindred, grindcore legende Napalm Death in moderni heavy metalci Bad Wolves. Nam najbližje se bodo ustavili 22. novembra na Dunaju (Stadthalle).

Avtorica: Tina Urek
16. 6. 2022

NWOBHM veterani Blitzkrieg bodo 24. junija izdali single I Am His Voice. Na singlu, ki ga je produciral Simon Eferny (Paradise Lost, Napalm Death ...), bosta dva komada:

I Am His Voice
Pull the Trigger (live)

19. 5. 2022

Poljski black metalci Throne Of Baal bodo 9 let po izidu prvenca Bloodbath For Christians izdali EP. Chaos War Death bo izšel prihodnji teden, natančneje 27. maja, sestavljen pa bo iz sledečih komadov:

Napalm Brightens the Night
Chaos
Mother Death
War
Deathmarch
Death
Summoning

Avtorica: Tina Urek
17. 5. 2022

Ameriška brutal death metal/grindcore zasedba Rottenness in Brian Hopp (Cephalic Carnage) sta posnela video za komad Napalm Meth z albuma Violentopia, ki izide ta petek. Tracklista:

Intro - Tzompatli
Altered Cabrón
Tripping Corpse
Immersion in Trauma
Dragged Across Concrete
Paranoid Butcher... Nightmare Killing Spree
Muerte a los Conquistadores
Bitchmade at Birth
Violentopía
Napalm Meth
A Perpetual State of Destruction
Gringocide
Chinga Tu Madre (Molotov Cover)

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb
4. 5. 2024
CarlxJohnson, Propad, Ku-Ri-Boh!, Kultivator
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana